Ir al contenido


Treball d´investigació: Rafael Martínez Valls (1895-1946)

Este trabajo fue realizado por Jesús Gandía i Navarro, y en él indaga sobre aspectos biográficos de este compositor, y de su obra. Entra en un estudio más profundo de su composición»Cançó Catalana», y analiza cómo utiliza el oboe este compositor.

«Rafael Martínez Valls va nàixer a Ontinyent el dia 12 d’octubre de 1895 al carrer Sant Antoni nº 2. Va ser batejat el mateix dia del seu naixement a l’Església Arxiprestal de Santa Maria pel coadjutor d’aquesta, RosendoVives Aliaga, que li va imposar els noms de Rafael-Francesc de Paula…»

Treball d’investigació; R. Martínez Valls.1

Treball d’investigació; R. Martínez Valls.2

Treball d’investigació; R. Martínez Valls.3

Publicado en Investigación Musicológica, Trabajos de Alumnos.

Etiquetado con , .


4 Respuestas

Sigue la conversación, suscríbete al RSS feed de los comentarios de esta entrada.

 1. Olga Miracle dijo

  Benvolgut Rafa,
  t’escric una breu nota per dir-te que, cercant informació sobre Rafael Martínez Valls, he anat a parar al teu blog. He llegit amb atenció el treball dels teus alumnes sobre el compositor d’Ontinyent, perquè el proper maig encarnaré el paper de Carlota al Teatre La Faràndula de Sabadell, teatre de grans dimensions proper a Barcelona, amb una solvent temporada d’òpera, i ara també de sarsuela. Trobo la Legió d’Honor una obra magnífica, i he trobat la informació que he llegit en aquest treball molt interessant i útil per a ampliar la documentació que ja tenia. Gràcies per fer públic aquest treball.
  Així he tingut oportunitat d’indagar breument en el teu blog. Felicitats per la teva activitat musical, professional, docent i investigadora.
  Et convido a visitar també el meu espai web:
  http://www.olgamiracle.com

  Fins una propera ocasió,
  Olga Miracle

 2. monica dijo

  Bona vesprada Rafa,
  Soc Mònica, músic, i amb una tarea d’investigació d’alguna obra d’alguns compositors valencians per programar uns concerts a Octubre, sobre tot els nascuts a Ontinyent.
  He vist que has fet un treball digne d’admirar de Rafael Martínez Valls.
  He de fer una programació de música religiosa d’aquest compositor i voldría saber on puc encontrar les partitures. Gràcies per la teua atenció
  Mónica Climent

 3. Rafa Cuéllar dijo

  Hola Mònica:
  Malauradament no puc ajudar-te, el que sí puc fer és donar-te el e-mail de Xus Gandia, qui és l’autor del treball i et poses amb contacte amb ell. Tal volta puga ajudar-te.

  Salutacions

  Rafael Cuéllar

  Xus Gandia i Navarro
  xusxirimita@hotmail.com

 4. Joan dijo

  Benvolgut,
  Buscant sobre Martínez Valls he arribat al teu «rincón» i veig que hi ha una document sobre la data de naixement del mestre (1895) però també veig que és una inscripció de 1945 (suposo perquè l’orginal es devia haver perdut o per la guerra o per altres causes). Per tant, voldria saber si aquesta és la causa que hi hagi tanta disparitat sobre aquesta dada, depenent de les fonts consultades: 1868, 1887 o 1895. Creus, doncs, que la 1895 és la data correcta?
  Gràcies.Un poco de HTML está bien

o responde a esta entrada a través de una referencia.